Youth Games Rendsburg 2008

Dinsdag 29 juli

Dinsdag 29 juli 2008.
foto
Vandaag was de eerste speeldag van onze handbalmannen. Drie wedstrijden tegen alle tegenstanders: Aalburg uit Denemarken, Vierzon uit Frankrijk en Rendsburg uit Duitsland. Er werd steeds 2 x 20 minuten gespeeld.
De eerste wedstrijd was Aalburg tegen Almere. In deze westrijd ging het in het begin gelijk op, pas na 8 minuten nam Aalburg de leiding en was de stand 4-2 voor Aalburg. De scheidsrechter floot strak, maar goed. Almere kreeg de meeste vrije ballen tegen, zij stonden fanatiek te verdedigen. Er werden zowel afstandschoten gemaakt als leuke combinaties tussen opbouw en hoek. Door de verdediging 'op te rollen' kon de opbouw Nicky meerdere keren op de hoek vrij spelen en kon Nicky scoren. Later bleek de combinatie Tim en Nicky op dezelfde wijze te werken. Op de cirkel stond Milo en die werd mooi vrijgespeeld door Marc. De score verliep van 4-3, 6-3, 7-4 naar 10-6. De eerste mee gekregen penalty ging er ook in.
De russtand was 11-7, niet gek.
Meteen na de rust had Almere in de aanval 2 x balverlies, terwijl Aalburg 2 x kon scoren. Dat was niet goed voor de stand: 13-7. Hiermee was het gat geslagen en kon Aalburg de wedstrijd rustig uitspelen. Tim en Ramon maakten een goede klik waardoor Ramon scoorde. Aalburg miste een penalty (verdienste van Bart) waardoor Marc meteen een mooie bal op de break gooide, waardoor Wesley kon scoren. Stand op dit moment: 18-11.
Bij een stand van 20-12 ging de gehele verdediging van Aalburg in opdrukhouding liggen, Almere zag het meteen en kon met een afstandsschot scoren. Een 2 minuten straf tegen en de stand liep op naar 24-12. Via twee individuele acties van Ramon en Peter werd de stand nog 25-14. Dat was de eindstand. Almere had hard gewerkt, maar Aalburg was een tandje te zwaar.

foto
Nadat we Vierzon hadden zien spelen tegen Rendsburg, waren de jongens een beetje beducht voor Vierzon. Dat was onze tweede tegenstander.
Gelukkig kwam onze burgemeester Annemarie Jorritsma, samen met een aantal personen van de Almeerse delegatie, kijken. En zij zag een goede wedstrijd!
Vrij snel stond Almere achter met 2-0. Maar na een penalty van Jeroen, afstandschoten van Marc en Nicky en Mick vanaf de hoek, kroop Almere dichterbij. De stand werd 6-6, nadat Jeroen door de keeper van Vierzon bijna onder de vloer was gewerkt en daardoor een penalty mee kreeg.
Bij 7-7 brak er lichte PANIEK uit bij Vierzon, zij riepen een time out aan. De stand bleef gelijk op gaan tot 10-10 en toen kreeg Almere een inzinking. Met 18 minuten gespeeld vroegen onze coaches Jeroen en Henk ook een time out aan bij een stand van 13-10. Dat hielp wel, want daarna werd nog door elk team 1 keer gescoord, waardoor bij rust de stand 14-11 was.
Na de rust ging het ineens snel, binnen 4 minuten was de stand 17-12. Via 19-13, 22-15, 24-16 was de eindstand vervolgens 27-18.
Conclusie: Onze burgemeester gaf de wedstrijd een enorme Drive waardoor Almere tegen Vierzon heel goed heeft gespeeld.

De derde wedstrijd was om 14:10 uur tegen Rendsburg. Nadat onze jongens de 'Denen' van Aalborg hadden toegejuicht tegen Vierzon, bleef Aalborg ook om Almere toe te juichen. Dat is leuk, er wordt al stevig geïntegreerd!
Het team van Rendsburg had ongeveer met dezelfde cijfers verloren van Aalborg als Almere, dus de verwachting was een wedstrijd op gelijk niveau. Dat klopte wel, hoewel de eerste 10 minuten geen schoonheidsprijs verdienden. Almere was tam, lauw en had niet genoeg spirit. Maar zij wisten zich te verbeteren en klommen dichterbij in de stand. 5-2, 6-3, 7-4, 8-5, steeds 3 verschil.
Maar Almere gaf niet op en zij verdedigde als leeuwen. Ze zeggen wel eens: 'in de verdediging moet je het verdienen', dat ging in dit deel van de wedstrijd zeker op. Rendsburg probeerde langs de hoek te komen, via binden en een mannetje overhouden, maar dat lukte niet. David schoof heel slim wel of niet bij en Bart stopte de bal. Daardoor kregen we een serie met steeds 2 verschil: 8-6, 9-7, 10-8, 11-9.
Na een mooi gegooide break van Bart op Nicky stond het 11-10 met Rust: nog maar 1 punt verschil.
Maar alweer een kleine dip na rust: de stand werd 18-13. Rendsburg speelde op dat moment slimmer en liep uit. Na 8 minuten spelen was de stand weer 18-14.
Jeroen, coach, kreeg een nieuw stopwoordje: 'AAN'. Dat hielp: er werd weer steviger verdedigd. Frits weet wat Jeroen bedoeld: meerdere keren lag hij samen met een speler van Vierzon op de grond, maar .. deze speler kwam er dan niet langs. Puntje voor puntje kwam Almere dichterbij. Snelle aanvallen en break outs zijn een sterk wapen. De stand verliep van 20-17, 21-19, 21-20 tenslotte naar 22-21. Dat was de eindstand. Het was jammer dat een laatste goal niet werd goedgekeurd: gelijkspel zou terecht geweest zijn.

Het was een warme dag in de Sporthal, onze jongens hebben hard gewerkt, als team gespeeld en net niet gewonnen. Vrijdag hebben we revanche!